Stimuleert het zelfhelend vermogen
van je lichaam

Wat is Body Stress Release?

Body Stress Release is een aanvullende gezondheidstechniek die het lichaam stimuleert om teveel opgebouwde en vastgezette spierspanning (body stress) los te laten.

Omdat vastgezette spierspanning een beperkende werking heeft op het zenuwstelsel, zal het lichaam steeds minder goed functioneren.

De BSR practitioner maakt gebruik van de informatie die door het lichaam zelf wordt aangegeven.

We staan dagelijks bloot aan verschillende invloeden en vormen van spanning. Zolang we deze spanning goed kunnen verwerken blijven we in balans.

Wanneer het lichaam deze spanning niet meer op een natuurlijk manier kan verwerken, wordt deze vastgezet in de spieren en andere weefsels.

Dit veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt.

Deze verstoring beïnvloedt onze lichaamsfuncties en kan allerlei klachten veroorzaken.

Er zijn verschillende typen overbelasting waardoor body stress ontstaat.

Mechanische overbelasting

Door zwaar lichamelijk- of repeterend werk, een onjuiste houding, overmatig sporten, door een val of ongeluk. Ook een langdurig ziekbed of medisch ingrijpen kan fysieke overbelasting veroorzaken. Hierbij is de persoonlijke grens van wat een lichaam kan verwerken overschreden en herstelt het niet meer uit zichzelf.

Emotionele / mentale overbelasting

Door negatieve mentale processen of opeenstapeling van zorgen. Verstoorde (werk)relaties, verlies van een dierbare, zorgen over financiën of langdurige ziekte. Wanneer deze emotionele of mentale overbelasting te lang aanhoudt kan het lichaam een teveel aan spierspanning opbouwen.

Chemische overbelasting

Dit kan worden veroorzaakt door het inademen, eten of via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Bijvoorbeeld geur- kleur- en smaakstoffen, insecticiden, schoonmaakmiddelen, cosmetica en medicijnen.

Met Body Stress Release naar een gezonde staat van zijn

De opbouw van body stress is in veel gevallen een proces dat zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

Afhankelijk van de hoeveelheid en soort overbelasting die het lichaam te verwerken krijgt, komt het als een neerwaartse spiraal, steeds verder van zijn natuurlijke balans af te staan.

BSR kan er voor zorgen dat deze spiraal weer wordt omgedraaid in de richting van de oorspronkelijke gezonde staat.

Body-Stress-Release-Den-Haag